Zeleno sočivo krupno 500g (organsko)
610.00 рсд
Brže se priprema i lakše vari od drugih mahunarki.
Lepo se kombinuje sa povrćem, ali i sa pirinčem i ječmom.
Sočivo je, u svetu, jedna od najrasprostranjenijih mahunastih biljaka. Ova namirnica ima visok sadržaj belančevina, dijetetskih vlakana, minerala i vitamina.
Brže se priprema i lakše vari od drugih mahunarki. Lepo se kombinuje sa povrćem, ali i sa pirinčem i ječmom.
Osobama sa osetljivim organima za varenje preporučuje se pasirano sočivo kuvano sa začinima (nana, majoran, lovor, kari, kim).
PREDLOG RECEPTA
Čorba od sočiva i ječma
1/2 šolje ječma,1/4 šolje zelenog sočiva, 1 luk, 1 stabljika celera, 5-6 šolja vode, 1/2 čajne kašičice morske soli.
Ređati u slojevima luk, ječam i sočivo. Dodati vodu i kuvati na niskoj temperaturi dok ječam ne bude skoro gotov. Celer iseći na režnjeve. Dodati celer i so. Kuvati još 15-20 minuta.
Sastojci: 100% sočivo zeleno krupno
Alergen info: Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.
Hranljiva vrednost u 100g
- Energ.vrednost 1473kJ/352Kcal (17%*)
- Proteini 25 g (50%*)
- Ugljeni hidrati 63 g (24%*)
- od kojih šećeri 2 g (2%*)
- Masti 1 g (1%*)
- od kojih zasićene masne kiseline 0,0 g (0%*)
- Biljna vlakna 10 g (41%*)
- So 0g / 0%
- Tiamin (Vitamin B1) 0,87 mg (79%**)
- Piridoksin (Vitamin B6) 0,56 mg (40%**)
- Gvožđe 7,5 mg (53%**)
- Magnezijum 122 mg (32%**)
- Kalijum 955 mg (47%**)
- Fosfor 451 mg (64%**)
*Sadržaj dnevnog unosa energije.
Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kJ/2000 kcal).
**Dnevni referentni unos vitamina i minerala (odrasli).
Related products
-
Heljda oljuštena 500g (organska)
540.00 рсд -
Pirinač jasmin 200g (organski)
270.00 рсд -
Heljda 200g (organska)
258.00 рсд