Pšenično fino belo brašno tip 400 1kg (organsko)
245.00 рсд
Pšenično brašno bogato je mineralima kao što su fosfor, kalcijum, magnezijum, hlor i kalijum. Protein gluten odgovoran je za oblikovanje strukture testa. Vitamini su u brašnu zastupljeni u vrlo malim količinama, a najviše ima vitamina B grupe.
Pšenično brašno bogato je mineralima kao što su fosfor, kalcijum, magnezijum, hlor i kalijum. Protein gluten odgovoran je za oblikovanje strukture testa. Vitamini su u brašnu zastupljeni u vrlo malim količinama, a najviše ima vitamina B grupe.
PREDLOG RECEPTA
Banana hleb
2 šolje od po 2dl pšeničnog belog brašna tip 400, 1 šolja kokosovog šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, prstohvat soli, 2 jaja, pola šolje kokosovog ulja, 2 šolje gnječenih banana
U jednoj posudi pomešamo brašno, kokosov šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. U drugom sudu umutimo 2 jaja, pola šolje kokosovog ulja i 2 šolje gnječenih banana. Najpre penasto umutimo jaja, dodamo ulje i banane. Uz mešanje, dodajemo suve sastojke. Izlijemo masu u pravougaoni duboki pleh na prethodno podmetnut papir za pečenje. Pečemo na 175 stepeni C, 60-65 min.
Alergen info: sadrži PŠENIČNI GLUTEN
Nutritivna vrednost na 100 g
- Energetska vrednost: 1474 kJ / 352 Kcal
- Masti 1,1 g
- od čega zasićene masne kiseline 0,2 g
- Ugljeni hidrati 75 g
- od čega šećeri 1,7 g
- Belančevine 10,6 g
Related products
-
Badem sirovi 100g (organski)
586.00 рсд -
Pšenično belo brašno tip 500 1kg (organsko)
235.00 рсд -
Skrob od tapioke 200g (organski)
245.00 рсд