Ječam – geršla oljuštena 500g (organsko)
265.00 рсд
Geršla je prirodni izvor minerala kao što su kalijum, fosfor i gvožđe kao i vitamina B grupe.
Dijetetska vlakna iz ječma hrane korisne bakterije u debelom crevu (prebiotici).
Prirodno sadrži gluten.
Out of stock
Zrno ječma je potpuno sraslo sa plevom. Prilikom prerade pleva se skida i ostaje obrađeno zrno – geršla.
Prirodni je izvor minerala kao što su kalijum, fosfor i gvožđe kao i vitamina B grupe. Dijetetska vlakna iz ječma hrane korisne bakterije u debelom crevu (prebiotici). Prirodno sadrži gluten.
Geršla se priprema na isti način kao i pirinač. Kuvanjem se oslobađa sluz koja povoljno utiče na organe za varenje.
PREDLOG RECEPTA
Ječmena kaša sa sušenim voćem
250 g ljuštenog ječma, prstohvat morske soli, 150 g sušenog voća (datula, smokva, suve šljive).
Ječam oprati i namočiti preko noći, a sutradan u vodu dodati so i kuvati na niskoj temperaturi dok se ne dobije retka kaša. Datule, smokve i šljive oprati i sitno naseckati. Umešati voće u ječmenu kašu i malo prokuvati da se kaša prožme sa voćem.
Sastojak: 100% oljušteni ječam
Alergen info: Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.
Hranljiva vrednost u 100g
- Energ.vrednost 1300kJ/311Kcal (15%*)
- Proteini 10 g (20%*)
- Ugljeni hidrati 57 g (22%*)
- od kojih šećeri 0 g (0%*)
- Masti 1,8 g (2%*)
- od kojih zasićene masne kiseline 0 g (0%*)
- Biljna vlakna 4 g (16%*)
- So 0 g (0%*)
- Tiamin (vitamin B1) 0,3 mg (27%**)
- Riboflavin (vitamin B2) 0,4 mg (32%**)
- Fosfor 200 mg (43%**)
- Gvožde 5 mg (36%**)
- Kalijum 270 mg (13%**)
*Sadržaj dnevnog unosa energije.
Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kJ/2000 kcal).
**Dnevni referentni unos vitamina i minerala (odrasli).
Related products
-
Pasulj azuki 200g (organski)
315.00 рсд -
Kinoa 200g (organska)
575.00 рсд -
Zeleno sočivo 200g (organsko)
285.00 рсд