Jaja prepelice 12 kom (organska)
353.00 рсд
Veća hranljiva vrednost u odnosu na kokošija jaja.
Dvostruko više vitamina A i B2 i pet puta više gvožđa i kalijuma od običnih jaja.
Uzgajano free range konceptom.
Redovno konzumiranje prepeličjih jaja pomaže u borbi protiv mnogih bolesti.
Prepeličja jaja su prirodni borac protiv poremećaja digestivnog trakta, kao što su na primer stomačni čirevi. Jačaju imuni sistem, povećavaju moždanu aktivnost i memoriju i stabilizuju nervni sistem. Odličan su izbor za probleme sa anemijom. Kineska medicina koristila je jaja od prepelice u tretiranju astme, pa čak i dijabetesa. Za bolove u bubrezima, jetri, žučnoj kesi, prepeličija jaja mogu sprečiti stvaranje kamena i pospešiti njegovo izbacivanje. Zahvaljujući velikoj količini vitamina i minerala, jaja prepelice imaju bogat ukus.
Free range način uzgoja kao koncept koji podržava human odnos prema životinjama.
Umesto da koke budu hranjene i uzgajane u malim i zatvorenim boksovima, omogućena im je sloboda kretanja i ispaša/ishrana na otvorenom.
Primenom ove tehnologije produžava se period uzgoja, ali se dobijaju kvalitetniji i mnogo zdraviji proizvodi, u odnosu na klasične industrijske farme.
Prednosti prepeličjih jaja u odnosu na kokošija:
- 3 do 4 puta veća hranljiva vrednost u odnosu na kokošija jaja
- 140% vitamina B1 (u odnosu na preporučeni dnevni unos) u poređenju sa samo 50% u kokošijim jajima
- 5 puta više gvožđa i kalijuma od kokošijih jaja
- sadrže dvostruko više vitamina A i B2 nego kokošije jaje
- bogata su fosforom i kalcijumom
Zbog sadržaja supstance koja se zove lisozim, ne postoji rizik od nastanka salmonele i kontaminacije, pa se pjaja prepelice mogu jesti sirova.
Mnogi stručnjaci preporučuju da se jaja konzumiraju sirova ili kuvana do 30 sekundi.
Preporuka je 3 do 5 jaja dnevno uz doručak.
Related products
-
Guščija mast 145g
1,025.00 рсд -
Brancin pakovan 720g Cromaris
1,970.00 рсд -
Orada pakovana 720g Cromaris
1,970.00 рсд