Kamu kamu prah 100g (organski)
1,680.00 рсд
Amazonsko voće sa super moćima.
Snažan antioksidant.
Dobar izvor beta karotena, gvožđa, kalcijuma, fosfora, riboflavina i tiamina.
Kamu kamu je vrsta superhrane, i mnogi istraživači se slažu da je kamu kamu prirodni podizač energije i sjajan za zdravlje očiju i usne duplje.
Ovo egzotično voće do kojeg je teško doći sadrži 60 puta više vitamina C od narandže, a samo jedna kašičica praha napravljenog od ove voćke ima i do 600 puta više vitamina C od narandže.
Dobar je izvor beta karotena, gvožđa, kalcijuma, fosfora, riboflavina i tiamina. Kamu kamu sadrži i aminokiseline valin i serin. Valin je od velike važnosti za centralninervni sistem, kognitivne funkcije i pucanje mišića, dok serin potpomaže zdravu probavu.
Interesantno je da na 100 grama voća kamu kamu dolazi čak 7,1 miligrama kalijuma, koji je važan za pravilan rad bubrega i srca.
Kamu kamu sadrži i galsku i elaginsku kiselinu, za koje je poznato da imaju antivirusna i antigljivična svojstva, te deluju kao antioksidanti. Mnoga istraživanja su pokazala da elaginska kiselina ima antikancerogeni efekat, a veruje se i da pomaže dijabetičarima da pod kontrolom drže svoju bolest.
Način upotrebe: 1 kafena kašičica u sokove, frapee, sladolede, zobenu kašu… Zbog visokog sadržaja vitamina C kamu kamu prah ima jak kiseo i blago gorak ukus. Po želji možete zasladiti nekim prirodnim zaslađivačem: kokosovim šećerom, agava sirupom…
Sastav: 100% organski kamu kamu prah
Nutritivne vrednosti na 100g:
- Energetska vrednost: 370kcal/1542kJ
- Ukupne masti: 0,1g
- od kojih zasićene masti: <0,1g
- Ukupni ugljeni hidrati: 89g
- od kojih šećeri: 0g
- Dijetalna vlakna: 2g
- Protein: 2,2g
- So: 0g
O kamu kamu prahu
Kamu kamu prah se dobija od bobičastog Amazonskog voća (lat. Myrciaria dubia) koje raste u poplavljenim tropskim šumama uz reku Amazon. Ova žbunasta biljka uspeva na području Perua, Brazila, Kolumbije i Venecuele. Plod je veličine trešnje, a boja mu varira od crveno-zelenkaste do tamno ljubičaste tokom sazrevanja. Specifičan je način branja, pošto mu je teško prići, domoroci ih skupljaju sa svojih čamaca i vekovima ih koriste u svojoj tradicionalnoj medicini. Veruje se da kamu kamu ima veoma snažna antioksidantska svojstva, jača čak i od akai bobica.
Iako izgledom podseća na veliku bobicu ili šljivu, a ukusom na hibiskus i borovnice, gotovo nikada se ne konzumira sveže, jer je izrazito kiselo. U svežem obliku koristi ga samo lokalno stanovništvo Perua i Brazila, a inače se suši i melje u prah, kakvo dolazi i na naše tržište.
Mogu ga koristiti svi, čak i deca i trudnice, jer nisu zabeležene nikakve neželjene posledice uzimanja ovog voća.
Postoje neka saznanja da kamu kamu može da utiče na rad lekova hemoterapije, pa je potrebno posavetovati se sa lekarom u vezi konzumiranja ove biljke i hemoterapije.
Related products
-
Rogač u prahu 200g (organski)
389.00 рсд -
Kakao prah sirovi 100g (organski)
340.00 рсд -
Kocka za supu od povrća 84g (organska)
430.00 рсд