Skrob od tapioke 200g (organski)
245.00 рсд
Ne sadrži gluten.
Odlučan zgušnjivač.
Veganski proizvod.
Skrob (brašno) od tapioke daje najbolje rezultate u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa.
Tapioka skrob ili tapioka brašno je bele boje i neutralnog ukusa, koje se dobija iz korena biljke kasava, poreklom iz Brazila. Portugalski i španski istraživači su je prvi put doneli u Evropu, odakle se proširila na Indiju, Afriku i Aziju.
S obzirom da je u pitanju skrob, gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma. Ugljeni hidrati su osnovni izvor energije i treba da čine najveći deo dnevnog unosa kalorija. Unosom dovoljne količine ugljenih hidrata osigurava se visok nivo energije za aktivnosti tokom celog dana.
Pored ugljenih hidrata, tapioka sadrži i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca.
Primena:
Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i fillova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, tako da je odlična opcija za zgušnjavanje “u zadnji čas”. Prednost tapioke u odnosu na npr. kukuruzni skrob je ta da prilikom zamrzavanja i odmrzavanja ne menja strukturu.
Energetska i nutritivna vrednost (100 g):
- Energetske vrednosti 1498kJ / 358kcal
- Masti: 0,2g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,01g
- Ugljeni hidrati: 88,69g
- od kojih šećeri: 3,35g
- Vlakna: 0,9g
- Proteini: 0,19g
- So: 0g
Related products
-
Super Protein Mix 100g (organski)
880.00 рсд -
Heljda oljuštena 500g (organska)
540.00 рсд -
Pasulj crveni 200g (organski)
305.00 рсд