Shoyu – sos od soje i pšenice 200ml (organski)
380.00 рсд
Šoju (shoyu) soja sos je tradicionalni japanski začin slanog ukusa, pripremljen od soje i pšenice, uz dodatak morske soli. Koristi se svakodnevno u kuvanju za začinjavanje jela. Upotrebljava se kao zamena za so i daje bogatiji ukus.
Odlično relaksira organizam i popravlja krvnu sliku.
Out of stock
Šoju (shoyu) soja sos je tradicionalni japanski začin slanog ukusa, pripremljen od soje i pšenice, uz dodatak morske soli. Koristi se svakodnevno u kuvanju za začinjavanje jela. Mitokuov šoju sos izrađen je u Japanu na tradicionalan način, bez hemijskih dodataka (od ukupne proizvodnje šoju sosa u Japanu ovako izrađen šoju sos čini samo 1%). Zbog raznolike upotrebe šoju su preuzele i mnoge druge kuhinje sveta.
Može se upotrebljavati u pripremanju supa, variva, umaka, salata, povrća itd. Upotrebljava se kao zamena za so i daje bogatiji ukus. Iskusni kuvari šoju sos koriste odmereno, da istaknu ukuse namirnica koju pripremaju. Dodaje se na početku ili na kraju kuvanja. Koristi se kao preliv za salate i za mariniranje povrća.
S obzirom da se izrađuje na sličan način kao i miso, šoju sos i miso dele zajedničke pozitivne uticaje na zdravlje.
Šoju sos je moćan antioksidans i ima antikarcenogeno dejstvo. Šoju sos pomaže varenje žitarica i povrća.
Sastojci: voda, soja, pšenica i morska so.
Neto količina: 200ml
Zemlja porekla: USA
Čuvati na hladnom i tamnom mestu.
Energetska vrednost i količina hranljivih materija na 100g proizvoda
- Energija (kJ kcal) 331/79
- Masti (g) 0
- od kojih: zasićene masne kiseline (g) 0
- Ugljeni hidrati (g) 11,1
- od kojih: šećeri (g) 0
- Proteini (g) 8,7
- So (g) 9,6
Related products
-
Bio sojina pavlaka 200ml (organska)
260.00 рсд -
Maslinovo ulje Oleum Crete 500ml (organsko)
1,715.00 рсд